THE SMART TRICK OF ISTIRIDYE MANTAR TOHUMU THAT NO ONE IS DISCUSSING

The smart Trick of istiridye mantar tohumu That No One is Discussing

The smart Trick of istiridye mantar tohumu That No One is Discussing

Blog Article

Penicillium mantar türleri antibiyotik yapımında ve Claviceps purpurea mantarı da alkaloit elde edilmesinde kullanılır.

 İlk aşamada mantar yetiştiricilerinin mantar tohumunu dışarıdan satın alması gerekir. Fakat alınan tohumlar farklı şekillerde çoğaltılarak yeni tohumlar elde edilebilir.

Dezenfekte edilerek hazırlanan mantarlar daha sonra temiz bir beyaz karton veya temiz bir beyaz karton veya temiz bir cam üzerine, sap ve lameller aşağıda gelecek şekilde yerleştirilir. Hava akımını engellemek ve aseptik koşulları sürdürmek amacıyla üzeri temiz bir cam fanusla kapatılır. Typical oda sıcaklığında birkaç gün sonra şapka kendiliğinden açılır ve lameller görülür. Lamellerin üzerinde oluşan olgun sporlar cam veya karton üzerine dökülmeye başlar. 18-19°C'de bırakılan mantarlar oldukça bol spor bırakmaktadır. karton veya cam üzerinde siyah kahverengi bir iz meydana getiren sporlar bir suluboya fırçası propertyımıyla toplanıp steril cam kaplara konur ve kapların ağzı kapatılır. Elde edilen sporlar taze olarak kullanılabileceği gibi uzun süre saklandıktan sonra da çimlendirilebilirler. Kuru ve serin bir yerde mantar Sporlarının altı ay canlı kalabildiği bildirilmektedir. Sporlar soğukta muhafaza edildiğinde bu süre birkaç yıla kadar çıkabilir.

Bu nedenle mantarı üretirken aynı zamanda farklı fiyatlarla alternatif satış kanalları bulunmalıdır.

■ Daha sonra mantarın yetişmesi için ideal alanlar olan bodrum katı ve mahzen gibi yerleri hazırlamanız gerekli.

Doğada istiridye mantarının gelişimi ormandaki sis sayesinde oluşur. Bu nedenle en yüksek verim yapay sis oluşturarak alınabilir.

Bitkilerinizi bir sonraki seviyeye taşıma fileırsatını kaçırmayın. Maximus Sıvı Köklendirme Hormonunuzu bugün sipariş edin ve farkı kendiniz yaşayın!

Mantar kompostu evde kolayca hazırlanabilir; ancak zamandan tasarruf etmek isteyenler hazır kompost alabilir.

Eğer bulunduğunuz bölge soğuksa ya da çOkay sıcaksa bu sıcaklığa geleceği mevsimi mutlaka beklemeniz gerekiyor. Ülkemiz için genel ekim zamanı olarak önerilen ise sonbahar ayları ya da yaz sonu oluyor, aklınızda bulunsun.

Bu mantarı tadan gurmeler, şefler kuzu göbeği mantarının dünyanın en leziz etinden bile lezzetli olduğunu belirtiyor. Bu kadar lezzetli, sağlıklı ve yetiştirmesi kolay olan click here bir mantarı tohum olarak measurement sunmamak olmazdı. Kuzu göbeği mantarı tohumu ile sizler de kendi mantarınızı organik biçimde yetiştirebilir, bu işin ticaretini yapabilirsiniz. Kuzu Göbeği Mantarı Nasıl Yetiştirilir? Kuzu göbeği mantar tohumu satın aldıktan sonra biraz geniş bir saksıya ya da bahçeye doğrudan ekim yapabilirsiniz. Eğer bir bahçeye ekecekseniz bir ağaç gölgesine ekebilirsiniz. Saksıya ekecekseniz ise toprağı biraz hazırlamakta fayda var. Şöyle ki

Mantarlar toprakta yetişmezler diğer bitkiler gibi fotosentez yapamazla bundan dolayı bitkilere yapışık olarak doğada ağaç diplerinde yetişirler.

Yanıtla Merhabalar bende istiridye mantarı üretimi yaoacagım ama ben kütükte yapmayı pilanlıyorum beni daha cok cezbediyo sinopta yapacagım bunu nem oranı yüksek zaten bodrum katında yapmayı pilanlıyorum izin alabilirmiyim acaba sehir merkezine yakın yerlerde dusunuyorum 200 kütükle baslayacagim ilk etapta sizce gorusleriniz fikirleriniz nedir bi bilgilendirmisini, maliyeti izini falan

Nem oranın artması ve günlük ihtiyacı olan nemin verilmesinden bir veya iki hafta sonra ikinci iğneleme turunun başladığını fark edeceksinizdir.

Mantarın doğada yetiştiği kava veya kayın ağacı ortamı kompost denilen karışım ile oluşturulur. Kompost içinde yer alan mantar miselleri yani tohumlar uygun sıcaklık ve nem altında kuluçka döneminde mantar vermeye hazır hale gelir. Daha sonra yine uygun ortam şartları altında istiridye mantarı toplanacak boyutlara gelir.

Report this page